lördag 20 juli 2013

Rättegång och semester!

Piss och blä!
Semestern är över och min bil har gått sönder igen! Hur kasst är inte det?
Meeen...
Var och köpte en feeet dator nyss, som jag sitter och skriver på. Det känns jävligt snajsiigt!

Han som hjälpte mej, Tommy, pratade om hur det i februari, när jag var inne senast, bara jobbade 1 tjej där och nu är det nästan 50% tjejer som jobbar där. Han tyckte det var bra! Och jag tycker det är gött!
Vi tycker båda att det ska in mer grymma brudar i teknik-branschen.

Jag har varit rätt upptagen nu. Haft semester. Hälsat på familjen, varit på Öland Roots!
Och varit huvudvittne i en rättegång.
Äntligen. En vän till mej har blivit misshandlad av sin partner i typ ett år. Jag och min sambo blev även hotade några dagar innan hon anmälde, eftersom jag inte var något bra inflytande för henne.
Nu sitter han häktad och rättegången är över. Snart åker han in i fängelse. Skönt!
Min vän har äntligen blommat upp igen. En helt ny människa. Hon ringer, sms:ar, skriver till mej på facebook, bara för att prata lite. Hon strålar! Jag är så glad och så stolt för hennes skull.
Det är en helt annan människa nu! Tänk att en man kan få henne att bli sååå liten och svag, när hon är såå grym och stark! Hemskt att se!

För dig som står nära

För dig som står näraAtt ana eller veta att någon man känner utsätts för våld skapar ofta frustration. Man vill hjälpa, men vad kan du som anhörig eller vän göra?
Lyssna och ifrågasätt inte det kvinnan berättar för dig. Den som utsätts känner ofta skuld och skam. Sådana känslor förstärks om du ifrågasätter hennes handlande eller har attityden "Vad var det jag sa?".
Var tydlig med att du inte överger henne även om hon väljer att fortsätta relationen med den som gör henne illa. Låt henne veta att om hon behöver hjälp kommer du att finnas där.
Bryt isoleringen. Fortsätt att räkna med henne och ta kontakt även om hon drar sig undan (till exempel aldrig kan komma när du bjuder eller föreslår aktiviteter, eller är avvisande när du hör av dig).
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för kvinnor som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Du som är anhörig eller vän/bekant till någon som utsatts är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

För att många av oss har någon vi tycker om som blir utsatt för våld eller hot om våld. 
Och jag vet i alla fall att jag inte hade kunnat leva med mej själv om jag inte gjort nått!
http://kvinnofridslinjen.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar